Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας:Το ξεμάτιασμα δεν είναι λύση στον πονοκέφαλο

shutterstock

Ούτε το ξεμάτιασμα, ούτε τα γιατροσόφια, ούτε οι συμβουλές ούτε η αλόγιστη χρήση αναλγητικών αρκούν για να θεραπευτεί ο πονοκέφαλος τονίζει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας με αφορμή την 12 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Κεφαλαλγίας, προσθέτοντας πως Οι κεφαλαλγίες δεν σκοτώνουν ζωές, αλλά ημέρες ζωής.
«Συχνά τα ίδια τα αναλγητικά επιδεινώνουν τους πονοκεφάλους όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα και δεν αρκούν οι φιλικές συμβουλές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τον πονοκέφαλό του. Ούτε το ξεμάτιασμα», επεξηγεί.
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, η καλύτερη θεραπεία μιας πάθησης είναι η πρόληψη και αυτή επιτυγχάνεται μέσα από την ενημέρωση του πληθυσμού.
Με βάση το παραπάνω, η Εταιρεία διοργανώνει στις 12 Σεπτεμβρίου (18.00 μμ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρηγίλλης 1) εκδήλωση στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης επαγγελματιών υγείας και κοινού για τα προβλήματα της κεφαλαλγίας και της ημικρανίας.
Κύριος στόχος είναι η ορθή διάγνωση, αντιμετώπιση, προφύλαξη και αποφυγή κατάχρησης φαρμακευτικών ουσιών και αυτοθεραπείας.
Η ημικρανία είναι το 2ο σημαντικότερο ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως, μετά την τερηδόνα και πρώτη αιτία αναπηρίας σε άτομα κάτω των 50 ετών, λόγω απώλειας ποιοτικού χρόνου και λόγω πόνου, εξηγεί η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας.
Όσοι υποφέρουν από συχνές κεφαλαλγίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ιατρική παρακολούθηση και πρόσβαση στις νέες εξειδικευμένες θεραπείες, γιατί δεν μπορούν από μόνοι τους να διαχειριστούν αυτό το ιατρικό πρόβλημα, υπογραμμίζει.
Ειδικά Κέντρα Κεφαλαλγίας υπάρχουν σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία στελεχωμένα με ειδικούς γιατρούς που καθοδηγούν με επιστημονικότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τους κεφαλαλγικούς ασθενείς.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …