Kόρμπιν: Επαίσχυντη η αναστολή της λειτουργίας της Βουλής

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, για την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής σε μία τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο και μάλιστα για πέντε εβδομάδες, όταν στο παρελθόν το κλείσιμο δεν διαρκούσε συνήθως πάνω από δύο, εξαπέλυσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο αρχηγός των Εργατικών χαρακτήρισε «επαίσχυντη» την απόφαση και επιβεβαίωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν και σε σημερινή τους συνάντηση να μην στηρίξουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν η κυβέρνηση συμμορφωθεί με το νόμο που αποκλείει την έξοδο της χώρας χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

«Πιστεύω είναι επαίσχυντο. Το κοινοβούλιο θα έπρεπε να συνεδριάζει. Θα έπρεπε να κρατά υπόλογη την κυβέρνηση. Και ο πρωθυπουργός φαίνεται να θέλει να αποφύγει τις ερωτήσεις» είπε ο Κόρμπιν στους δημοσιογράφους.

Μετά την συνάντηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σήμερα για να εξετάσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους και η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον επιβεβαίωσε ότι θα καταψηφίσει το κόμμα της την πρόταση της κυβέρνησης για εκλογές.

Το ίδιο θα πράξουν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας και το κόμμα της Ουαλίας.

Πηγή: Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μέση Ανατολή: Έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. την Τρίτη

Την συγκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας …