Τουρκία: Το 2023 η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού

Φωτογραφία Αρχείου.

Ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Ακουγιού της Τουρκίας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2023, ενώ η κατασκευή των άλλων τριών μονάδων πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2025, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίζ Ντονμέζ.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο Ντονμεζ επιβεβαίωσε την είδηση για την άδεια έναρξης της κατασκευής των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα.

Όπως είπε η Τουρκία χορήγησε τη βασική άδεια για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα στον εν λόγω πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, ενώ επεσήμανε ότι η κατασκευή του έργου προχωρά σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο σταθμός θα περιλαμβάνει τέσσερις μονάδες, ισχύος 1200 MW η καθεμία, ενώ η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπεγράφη τον Μάιο του 2010.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …