Στη Βουλή προς κύρωση οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Κατατέθηκαν στη Βουλή προς κύρωση οι συμβάσεις παραχώρησης έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης, «Ιόνιο» και «Οικόπεδο 10» (κόλπος Κυπαρισσίας).
Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κύρωση των εν λόγω συμβάσεων θα αποτελέσει μήνυμα πρόσκλησης κι άλλων επενδυτών, στην προσπάθεια της χώρας μας για την έρευνα και τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες για την παραχώρηση και άλλων περιοχών.
Πρόκειται για τις εξής συμβάσεις:
1.Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 10, Ιόνιο Πέλαγος, Ελλάδα.
2.Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών "Repsol Exploracion S.A"και "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή "Ιόνιο", Δυτική Ελλάδα.
3.Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών "Total E&P Greece B.V", "ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V" "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή "Νοτιοδυτικά Κρήτης", Ελλάδα.
4.Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών "Total E&P Greece B.V", "ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V" και "Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία" για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή "Δυτικά Κρήτης", Ελλάδα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …