ΗΠΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο αποσύρεται από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2020, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο Ντε Μπλάζιο είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τον Μάιο με το προεκλογικό σύνθημα «Πρώτα οι Εργαζόμενοι» και είχε γίνει τότε ο 24ος Δημοκρατικός που επιδίωκε να πάρει το χρίσμα του κόμματος για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του επόμενου έτους.

Ο δήμαρχος, που δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη τετραετή θητεία στη Νέα Υόρκη το 2021, έχει αγωνιστεί για να οικοδομήσει ένα εθνικό προφίλ, όμως η υποψηφιότητά του επισκιάστηκε από εκείνες των προοδευτικών γερουσιαστών Μπένι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ο Ντε Μπλάζιο δήλωσε στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC πως θα υποστηρίξει όποιον κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …