«Sudamérica - Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής»: Επίσημη πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Sudamérica - Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής / Ένα οδοιπορικό της Green Project» της Δήμητρας Ζήρου, το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρκελώνης 2019 με το Μεγάλο Βραβείο «El Rey: El Espíritu de España», θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κας Αικατερίνης Τζιτζικώστα και των συντελεστών της ταινίας.

Sudamérica - The Colors of Life (Teaser) from Dimitra Zirou on Vimeo.

Παράλληλα, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από τα γυρίσματα του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική. Οι επόμενες προβολές στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 το απόγευμα: το Σάββατο 28/9 - παρουσία των συντελεστών, το Σάββατο 5/10 - ακολουθούμενη από συναυλία του λατινοαμερικάνικου γκρούπ «Martha Moroleón y Los del Sur» και το Σάββατο 12/10 - παρουσία των συντελεστών / συζήτηση.

Το ντοκιμαντέρ είναι εμπνευσμένο από ένα οδοιπορικό 17.135 χλμ. της Green Project, από την Μπογκοτά έως τη Γη του Πυρός, με τίτλο: «Από τη γεωπικοιλότητα στη βιοποικιλότητα».
Από τις φυτείες του καφέ της Κολομβίας, στην Εκουαδοριανή Αμαζονία όπου η Chevron, πρώην Texaco, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, από τα υψίπεδα του Περού και της Βολιβίας, στο Παντανάλ της Βραζιλίας, τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο στον πλανήτη, και από τα λασπωμένα νερά του Ρίο ντε λα Πλάτα, στις αλπικές λίμνες και τα παγόβουνα της νότιας Χιλής, για να καταλήξει στις αποικίες των θαλάσσιων λεόντων και των κορμοράνων στην Ουσουάια στη Γη του Πυρός, και ακόμη πιο μακριά, στη νοτιότερη άκρη, εκεί που ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός ενώνουν τα νερά τους.

Το οδοιπορικό αυτό ανακηρύχθηκε «One Success Story 2014» από την Hellenic National Commission for UNESCO, η οποία το έχει θέσει υπό την αιγίδα της.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …