Κώστας Γαβράς: «Αυτοί που γεννιούνται Έλληνες, μένουν Έλληνες για όλη τους τη ζωή»

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Adults In Α Room» (Ενήλικοι στο δωμάτιο) και την τιμητική βράβευση του Κώστα Γαβρά στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ακόμη μια πρεμιέρα και ακόμη μια τιμή καριέρας για τον Έλληνα δημιουργό πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Στο Φεστιβάλ της ισπανικής πόλης, ο 85χρονος σκηνοθέτης βρέθηκε μαζί με τους Χρήστο Λούλη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Βαλέρια Γκολίνο ενώ στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την Ελλάδα, την οικονομία και τον Γιάνη Βαρουφάκη, στο βιβλίο του οποίου, «Ανίκητοι Ηττημένοι», βασίζεται η νέα του ταινία.

«Γιατί να περιμένει κανείς 60 χρόνια για να μιλήσει για κάτι; Γιατί να μην μιλήσει τώρα;» ανέφερε ο Χρήστος Λούλης, που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, μιλώντας σχετικά με το πολύ πρόσφατο των γεγονότων που περιγράφει η ταινία -την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 μέχρι και το δημοψήφισμα που οδήγησε στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.

«Είναι πολύ σπάνιο για τους ηθοποιούς να υποδύονται κάποιον που είναι ακόμη ζωντανός. Όταν κάποιος είναι ζωντανός, έχεις ευθύνη που ξεπερνάει την ιστορία που αφηγείσαι. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις με ιδιαίτερη φροντίδα», δήλωσε η Βαλέρια Γκολίνο, που υποδύεται στην ταινία τη Δανάη Στράτου.

Ceremonia de entrega Premio Donostia COSTA-GAVRAS

Ο Κώστας Γαβράς, όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την Ελλάδα, δήλωσε: «Αυτοί που γεννιούνται Έλληνες, μένουν Έλληνες για όλη τους τη ζωή».

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …