Γερμανία: Μικρή υποχώρηση για CDU/CSU - άνοδος για το SPD

Κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε το ποσοστό των συντηρητικών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αυξήθηκε ελαφρά, μετά την συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την υιοθέτηση μέτρων προστασίας του κλίματος.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δημοσκόπηση της Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag», σύμφωνα με την οποία ο συντηρητικός συνασπισμός της Μέρκελ (CDU-CSU) συγκεντρώνει στο 27%. Το ποσοστό των Πρασίνων παρέμεινε αμετάβλητο στο 21%, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διαμορφώνεται βάσει της δημοσκόπησης στο 16%.

Το πακέτο των μέτρων που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει ένα νέο εσωτερικό επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μεγαλύτερα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αύξηση της τιμής των διοδίων για τα φορτηγά από το 2023, αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις πτήσεις εσωτερικού.

Το πακέτο των μέτρων έχει ως στόχο -σε πολιτικό επίπεδο- την αντιμετώπιση της αύξησης της υποστήριξης της κοινής γνώμης προς τους Πράσινους που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι εμπεριέχει τον κίνδυνο να πλήξει την γερμανική βιομηχανία, σε μία περίοδο κατά την οποία η γερμανική οικονομία ίσως βρίσκεται σε ύφεση.

Η δημοσκόπηση, στην οποία έλαβαν μέρος 1.719 ερωτηθέντες, πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 19-25 Σεπτεμβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …