Ρωσία: «Ναι» στη δημοσιοποίηση των συνομιλιών Πούτιν-Τραμπ υπό όρους

Έτοιμη να συζητήσει τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνομιλιών Πούτιν και Τραμπ, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας και υπό συγκεκριμένους όρους, εμφανίστηκε σήμερα η ρωσική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ειδικής επιτροπής για θέματα κατασκοπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος θέλουν να γνωρίσουν το περιεχόμενο των συνομιλιών Πούτιν-Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως το Κρεμλίνο είναι ανοιχτό να συζητήσει μια τέτοια πρόταση, θέτοντας μια σειρά από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Φυσικά σε κάποιο βαθμό η δημοσιοποίηση τους είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο της αμοιβαίας συνεννόησης των μερών, καθώς υπάρχει τέτοια πρακτική στην διπλωματία. Γενικά η πρακτική της διπλωματίας δεν προβλέπει παρόμοιου είδους δημοσιοποιήσεις. ¨Όμως εάν υπάρξουν από τους Αμερικανούς κάποια σήματα, θα το συζητήσουμε», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ.

Παράλληλα ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «παρόμοια αιτήματα και όλες οι διεργασίες που γίνονται γύρω από το θέμα αυτό στις ΗΠΑ, αναμφισβήτητα συνιστούν εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ και η Ρωσία δεν επενέβαινε και δεν προτίθεται να επέμβει σ' αυτή την υπόθεση».

Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής για θέματα κατασκοπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC απέδιδε το αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος να ενημερωθεί για τις συνομιλίες Τραμπ-Πούτιν, με αφορμή την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην ανάγκη να διασαφηνιστεί, αν ο πρόεδρος Τραμπ κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να αποκομίσει προσωπικά οφέλη για την προεκλογική του εκστρατεία.

Υπενθυμίζεται πως στις 25 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά της συνομιλίας που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας και στην οποία ζητούσε να μάθει αν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανού αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν, στην Ουκρανία­.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …