Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους από υποβρύχιο

Η προεδρία της Νότιας Κορέας εκτίμησε ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους από υποβρύχιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη νέα δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων, η οποία καταγράφηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, κατά την ανακοίνωση του Κυανού Οίκου που επικαλέστηκε το Yonhap.

Νωρίτερα, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατέπεσε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, κάτι που είχε να συμβεί από το 2017.

Από τον Ιούλιο φέτος, η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Τον Αύγουστο, προχώρησε σε συνολικά πέντε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις.

Οι διαπραγματεύσεις της βορειοκορεατικής με την αμερικανική κυβέρνηση παραμένουν σε τέλμα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …