Άνοιξε ο δρόμος για τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας

Άνοιξε ο δρόμος για τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών το έργο αυτό, το οποίο είχε τελματώσει για πολλά χρόνια, θα παρέχει τη δυνατότητα στο νησί να έχει ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού, καθώς πλέον θα υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ.

Οι σχετικές συζητήσεις έγιναν στη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κας. Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε την απόφαση παραχώρησης χρήσης του αιγιαλού, παραλίας, πυθμένα και υπεδάφους του βυθού της θάλασσας για την εκτέλεση χερσαίων έργων απαραίτητων για την πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού από το Πέρανι της Σαλαμίνας μέχρι τον Λιμένα Λεοντίου της Αίγινας.

Με την υπογραφή αυτή ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου, συμβάλλοντας στην τελική αδειοδότησή του, που αναμενόταν από το 2015 οπότε και δημοπρατήθηκε. Η σύμβαση είχε υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2017 και οι εργασίες πόντισης του αγωγού, που ουσιαστικά είχαν σταματήσει από το 2018, εγκρίθηκαν και ξεκινούν να υλοποιούνται άμεσα. Η υδροδότηση της Αίγινας από το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …