Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Πάτρα, 4.10.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Νέα απόφαση-κόλαφος για την παράνομη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας! Με την υπ’ αριθμό 629/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών απορρίφθηκε αγωγή που άσκησαν σωματεία που πρόσκεινται σε αυτή με την οποία ζήτησαν να αναγνωρισθεί η ακυρότητα εκλογών ανάδειξης αντιπροσώπων των σωματείων με τις επωνυμίες «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Σ.Ε.Τ.Ε) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΕΝΩΣΗ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ» και αρκετών ακόμη σωματείων και να νομιμοποιηθεί η απόφαση αποκλεισμού τους από τις εκλογές του Ιουνίου 2018!

Με την απόφαση γίνεται δεκτό ότι οι εκλογές των εν λόγω σωματείων είναι νόμιμες και η αγωγή που άσκησαν σωματεία καθοδηγούμενα από την παράνομη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, επιδιώκοντας νομιμοποίηση για τον παράνομο αποκλεισμό αντιπροσώπων των εν λόγω  σωματείων από τις εκλογές του Ιουνίου 2018, έπεσε στο κενό!

Όλη η ηθικολογική καμπάνια της παράνομης διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, πίσω από την οποία επιχείρησε να καλύψει τον πρωτοφανή,  δια της βίας επιβληθέντα αποκλεισμό αντιπροσώπων και παρατάξεων από τις τελευταίες εκλογές που έχουν ήδη κηρυχθεί άκυρες με προηγούμενη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, καταρρέει, καθώς αναμετράται συνεχώς με τη νομιμότητα. Γρήγορα οι κατήγοροι θα λογοδοτήσουν ως πραγματικοί κατηγορούμενοι για την παραβίαση δικαστικών αποφάσεων και κάθε έννοιας νομιμότητας.

Η επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Δημοκρατικής Ενωτικής Συμμαχίας, Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου, επισημαίνει ότι παρόλα αυτά, το ΕΚ Πάτρας έχει ήδη υποστεί μεγάλη ζημιά. Η απροθυμία της πολιτείας να υπερασπισθεί τη νομιμότητα, κατά τον κρίσιμο χρόνο διεξαγωγής των παράνομων εκλογών, ευνόησε την προσωρινή επιβολή της αυθαιρεσίας  επί της νομιμότητας. Επί 1,5 χρόνο τώρα, το ΕΚ Πάτρας διοικείται από την πρώτη παράνομη διοίκηση στην ιστορία του, η οποία θα εξαντλήσει με τερτίπια αναβολών κάθε χρονικό περιθώριο παραμονής της στην de facto  άσκηση  διοίκησης.

Καλούμε το σύνολο του δημοκρατικού εργατικού κόσμου της Πάτρας και όλους τους αντιπροσώπους των σωματείων που υπερασπίζονται την αρχή της νομιμότητας, σε διαρκή εγρήγορση αφού η παράνομη διοίκηση είναι ετοιμόρροπη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιχειρήσει  «έξοδο» από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …