Βάσει βαθμολογίας αντί κλήρωσης οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την κατάργηση της κλήρωσης για σημαιοφόρους, παραστάτες και υπεύθυνους κατάθεσης στεφάνου στα δημοτικά σχολεία και την επιλογή τους με κριτήριο την επίδοσή τους και τον γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τους το προηγούμενο σχολικό έτος, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι κλήρωση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση ισοψηφίας.

H τροπολογία το ΥΠΑΙΘ αναλυτικά

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η εν λόγω διάταξη εναρμονίζει τη διαδικασία με την αντίστοιχη που ισχύει σε Γυμνάσια και Λύκεια και στοχεύει αφενός στην επιβράβευση της απόδοσης των μαθητών αφετέρου στην παροχή κινήτρων για τη βελτίωση των επιδόσεων τους.

Με την ίδια τροπολογία και με στόχο την κάλυψη των απρόβλεπτων αναγκών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, προβλέπεται για τα έτη 2019 και 2010, η αύξηση των πιστώσεων για την πληρωμή αναπληρωτών, ωρομισθίων εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, με δυνατότητα χρήσης πόρων του εθνικού ή συγχρηματοδοτουμενου σκέλους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Πιο αναλυτικά αυξάνεται κατά 12.960.000 ευρώ το ποσό για το 2019. Συγκεκριμένα διατίθενται συνολικα 37.260.000 ευρώ έναντι 24.300.000 ευρώ, ενώ για το 2020 η αύξηση ανέρχεται στα 19.440.000 ευρώ, δηλαδή, από 24.300.000 ευρώ σε 43.740.000 ευρώ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τρίτη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …