ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Λος Άντζελες - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Μαίνεται για δεύτερη μέρα μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Sylmar του Λος Άντζελες, έχοντας στοιχήσει τη ζωή σε δύο πολίτες ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

Η δασική πυρκαγιά - που φέρει την ονομασία Saddleridge Fire - ξέσπασε την Πέμπτη στην κοιλάδα του San Fernando και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Νότια Καλιφόρνια, γρήγορα πήρε διαστάσεις και έφτασε στις γειτονιές του Λος Άντελες Sylmar and Porter Ranch.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως ένα άτομο έχασε τη ζωή του, όταν η φωτιά πέρασε μέσα από ένα πάρκο στην περιοχή Ρίβερσαϊντ, ανατολικά του Λος Άντζελες. Επιπλέον, ένας άνδρας έχασε χθες τη ζωή του από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις αρχές, η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει ολοσχερώς 74 κτίρια ενώ δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Οι αρχές του Λος Άντζελες έχουν εκδώσει εντολή προς 100.000 κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένα ελικόπτερο και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, με το μέτωπο να ελέγχεται σε ποσοστό 10%.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βιβλίο προσφορών: Άνοιξε για το 30ετές ομόλογο

Το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να αντλήσει 2-2,5 δισ. ευρώ Άνοιξε σήμερα Τετάρτη το βιβλίο προσφορών …