Δυσαρέσκεια Χρυσοχοΐδη για την εγκληματικότητα - Νέο σχέδιο ΕΛ.ΑΣ

Δύο πολύ δύσκολες ώρες πέρασαν χτες οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν δίστασε να δείξει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η εγκληματικότητα του δρόμου δεν έχει καταπολεμηθεί στο βαθμό που έχει ζητήσει ενώ οι επιτελείς της αστυνομίας του παρουσίασαν ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο, όπως υποστήριξαν, θα φέρει τα αποτελέσματα που περιμένουν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπουργική θέση πως θέλει να μειώσει κατά 25% την εγκληματικότητα σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.

Όπως όλα δείχνουν, τώρα άρχισε η περίοδος της… εξέτασης και του απολογισμού, ξεκινώντας από την Αττική.

Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασαν στον υπουργό ένα νέο σχέδιο, που θα απλωθεί σε όλη την Αττική με δράσεις από όλες τις υπηρεσίες, στοχεύοντας σε λίγες μέρες να μειώσει κλοπές και διαρρήξεις.

Παρόλα αυτά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια όταν βρίσκονται στο δρόμο ενώ στα ΜΜΜ να μην νιώθουν ότι απειλούνται από τις συμμορίες του δρόμου που αρπάζουν ακόμα και μέρα – μεσημέρι πορτοφόλια και κινητά από πολίτες.

Μάλιστα, σε έντονο ύφος κάποιες φορές υποστήριξε ότι το «στοίχημα της αστυνομίας πρέπει να είναι η χαμηλή εγκληματικότητα και η πάταξη των εγκληματικών οργανώσεων που ληστεύουν και τρομοκρατούν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

«Βγάλτε τους αστυνομικούς στο δρόμο να τους βλέπει ο πολίτης και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειάς του…» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η αξιολόγηση του νέου σχεδίου θα γίνει γρήγορα και άμεσα.

Πηγή: CNN

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …