Παρίσι: Στην Κύπρο γαλλικές φρεγάτες - Πιθανότατα και ιταλική

Τη συμμετοχή σύγχρονης γαλλικής φρεγάτας πολλαπλών ρόλων τύπου FREMM στη γαλλοκυπριακή ναυτική άσκηση στα κυπριακά χωρικά ύδατα ανακοίνωσε επισήμως το Σάββατο η γαλλική κυβέρνηση.
Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η φρεγάτα Auvergne τύπου FREMM (Frégate européenne multi-mission) κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ενώ φρεγάτα τύπου La Fayette «επρόκειτο να πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το κυπριακό πολεμικό ναυτικό την Κυριακή 13 Οκτωβρίου». Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή πιθανότατα θα καταπλεύσει και ιταλική φρεγάτα.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Σημειώνεται ότι η Αθήνα, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της δεν έχει ανακάμψει πλήρως από την κρίση, επιθυμεί την απόκτηση νέων μονάδων επιφανείας για το Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα, εξέταζε την αγορά φρεγατών τύπου FREMM αλλά και υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra στις οποίες φέρεται και να κλίνει το Πολεμικό Ναυτικό.
Σε ό,τι αφορά την προοπτική αγοράς των φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι κατά τη συνάντησή του με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί υπεγράφη επιστολή προθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα. «Μένουν παρά πολλά να γίνουν ακόμα ιδιαιτέρα σε ό,τι αφόρα το τι ακριβώς θα έχει το σκάφος και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση» διευκρίνισε. «Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» επισήμανε δε.

Στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ δραστηριοποιείται η γαλλοϊταλική κοινοπραξία TOTAL - Eni. Στο οικόπεδο 7 βρίσκεται παρανόμως και το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …