Στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, Πέμπτη 17/10

μετρό

Σε νέες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2019, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εφαρμογή της επέκτασης της ΣΣΕ που έχει υπογραφεί. Συγκεκριμένα, οι στάσεις εργασίας αφορούν το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Με λίγα λόγια, το σύνολο των μέσων σταθερής τροχιάς (πλην του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ο οποίος θα κινείται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας) θα εκτελούν δρομολόγια μόνο στο διάστημα μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Παρότι συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την υπογραφή της Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε δραματική κωλυσιεργία και άρνηση για την πλήρη εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της ΣΣΕ έγινε, στις 8 Ιουνίου 2019, και αναρτήθηκε, στις 24 Ιουνίου, από την ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, στην ΕΡΓΑΝΗ με αρ. πρωτ. ΕΣ116, με αποτέλεσμα την άμεση ισχύ της και την υποχρεωτική εφαρμογή της από την ημερομηνία αυτή.

Παρόλα αυτά η Εταιρεία, με πρόσχημα την καθυστέρηση εγκρίσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία, αρνείται να εφαρμόσει άρθρα της ΕΣΣΕ,

προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, αφού ο οικογενειακός προγραμματισμός του καθενός έχει «τιναχθεί στον αέρα».

Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ κινήθηκαν, από καιρό, με παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας και σεβασμό προς το επιβατικό κοινό.

Όμως, μπροστά στην άρνηση της πλήρους εφαρμογής της Επ. ΣΣΕ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 17.10.2019 με στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΕΒ - Παπαλεξόπουλος: Δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ο Πρόεδρος του ΔΣ

Ο κ. Παπαλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ανακοίνωσαν …