Εμπαιγμός και εκβιασμοί Μιχαηλίδου στους εργαζόμενους της Πρόνοιας

μιχαηλίδου

Χρειάστηκαν τέσσερις ώρες αναμονής, ώστε να καταφέρει η Πανελλαδική Επιτροπή των επικουρικών που εργάζονται στις μονάδες της Πρόνοιας να συναντηθεί με την υφυπουργό εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, παρότι είχε κλειστεί σχετικό ραντεβού.

Η υφυπουργός, όμως, άφησε άφωνα τα μέλη της επιτροπής, αφού φρόντισε “να φύγει τρέχοντας” από την αίθουσα μετά τη σύντομη συνάντηση στην οποία τους δήλωσε ουσιαστική αδυναμία να εξασφαλίσει τη συνέχιση της εργασίας τους.

Η Δ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι οι συμβάσεις των επικουρικών εργαζομένων στην Πρόνοια που λήγουν στο τέλος του έτους “δεν μπορούν να παραταθούν” γιατί, όπως ισχυρίστηκε, αυτό δεν επιτρέπεται. Ως λύση για το εργασιακό μέλλον αυτών των εργαζομένων θεώρησε ότι μπορεί να είναι η νέα προκήρυξη για επικουρικό προσωπικό στην Πρόνοια που βρίσκεται στα σκαριά.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις, παρά το γεγονός ότι αρκετοί έχουν προϋπηρεσία μέχρι και 5 έτη. Η Δ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι με μεγάλο κόπο έπεισε την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση. Ανέφερε, δε, ότι έξω υπάρχουν άνεργοι που και αυτοί διαμαρτύρονται και διεκδικούν μια θέση εργασίας.

Καμία πειστική απάντηση δεν δόθηκε για το αν και πότε θα γίνει προκήρυξη μόνιμων θέσεων στις δομές της Πρόνοιας ,που ήταν δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Ούτε συζήτηση, βεβαίως, δεν δέχτηκε η υφυπουργός στο αίτημα για μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων μέσα από την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.

Στο τέλος της συνάντησης που είχε προσχηματικό χαρακτήρα από την πλευρά του υπουργείου, τα μέλη της επιτροπής έφυγαν με ανάμεικτα αισθήματα όχι μόνο για τις αρνητικές απαντήσεις αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας. Δήλωναν μάλιστα ότι μετά από αυτή την εξέλιξη ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι ο δρόμος του Αγώνα.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ των οποίων και τα στελέχη του ΜΕΤΑ, Γρηγόρης Καλομοίρης (μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ), και Χρήστος Κόνιαρης (μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν ολόκληρη επιστροφή φόρου

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το …