«Αντιγράφοντας τον Θεό» στο Θέατρο Παλλάς

ΑΓΓΕΛΟΣ - Μοναστήρι 100.000 χιλιόμετρα μακριά από την γή

Με τον τίτλο «Αντιγράφοντας τον Θεό», ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος Άγγελος παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είκοσι μεταξοτυπίες περιορισμένης έκδοσης 1/10 στο θέατρο Παλλάς.

Έως τις 11 Νοεμβρίου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια πρωτοποριακή έκθεση του κορυφαίου ζωγράφου στο φουαγιέ του Παλλάς [Βουκουρεστίου 5, Αθήνα]. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Ο Γιάννης Κεντ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, ευθύνη και ενθουσιασμό να φιλοξενώ στο θέατρο Παλλάς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες εκπροσώπους της παραστατικής ζωγραφικής, διεθνώς. Έναν άνθρωπο που έχω την τύχη και τη χαρά να αποκαλώ φίλο, τον Angelo.

Ειλικρινής εκφραστής του σύγχρονου καλλιτεχνικού πνεύματος, αγωγός παιδείας, Πολιτισμού και αισιοδοξίας σε μια εποχή δυσπιστίας, θα μοιραστεί μαζί μας τη δική του εικόνα της ιδανικής πραγματικότητας εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δημόσιας παρέμβασης Τέχνης για το θέατρό μας».

Ο ζωγράφος, για τη συγκεκριμένη έκθεση, αναφέρει τα εξής: «Αντιγράφοντας τον Θεό, στην πραγματικότητα θέλω να αντιγράψω την εικόνα του κόσμου που είναι συγχρόνως και μια πνευματική σύνθεση. Η φύση και η ζωή σε μια αρμονική συνύπαρξη, όπου όλα τα πράγματα αποκτούν μια ιερότητα. Και αυτή η ιερότητα θα πρέπει να γίνει πρώτα μέρος της σύγχρονης σκέψης, για να μπορέσει μετά ο άνθρωπος να πάρει μια πιο υπεύθυνη και πιο αξιοπρεπή στάση απέναντι στη ζωή.

Άγγελος - Η Μελωδία του σύμπαντος

Σήμερα ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και το μέλλον μας δεν θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προσαρμοστούμε στην εποχή μας αλλά από το πόσο θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε και να την κάνουμε πιο ανθρώπινη. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο ανώτερος σκοπός της τέχνης. Να εξυψώσει τον άνθρωπο, ενεργοποιώντας μέσα του τις ανώτερες αξίες. Αυτές που ισχύουν για πάντα όσο ο άνθρωπος θα σκέφτεται, θα δημιουργεί και θα ονειρεύεται έναν συνολικά καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο».

Άγγελος - Το σπίτι του Φιλοσόφου

Ο Γιάννης Γούνας, στενός συνεργάτης του Άγγελου, ο οποίος έχει επιμεληθεί την έκθεση «Αντιγράφοντας τον Θεό» αναφέρει: «Αυτή η έκθεση μοιάζει σαν μια ιερή λειτουργία ζωής κάτω από τον έναστρο θόλο του ουρανού. Ό,τι συμφέρει, προάγει και υπερασπίζεται το αγαθό της ζωής θα το δείτε ζωγραφισμένο στις μεταξοτυπίες αυτής της έκθεσης, στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς».

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Κυριακή 18.00-20.00

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …