Μάρτιν Σκορσέζε: Δεν έχω χρόνο για να γράψω γυναικείους χαρακτήρες

«Δεν έχω πλέον χρόνο για να γράψω ταινίες με γυναικείους χαρακτήρες», είπε ο 76χρονος Αμερικανός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Μάρτιν Μαρκαντόνιο Λουτσιάνο Σκορσέζε.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νέα του ταινία «The Irishman», απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το έργο του δεν είναι διαφορετικό από την άποψη του φύλου.

«Αυτό δεν έχει ούτε ένα έγκυρο σημείο. Αυτό δεν ισχύει», είπε ο σκηνοθέτης. «Δεν μπορώ…», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό με πηγαίνει πίσω στο 1970. Αυτή η ερώτηση γίνεται εδώ και τόσα χρόνια. Πρέπει να το κάνω; Αν η ιστορία δεν το απαιτεί τότε είναι σπατάλη χρόνου, για τον καθένα. Αν η ιστορία απαιτεί έναν γυναικείο χαρακτήρα, τότε γιατί όχι;».

Την ίδια άποψη είχε και η Έμα Τίλινγκερ Κόσκοφ, παραγωγός του «The Irishman», η οποία είπε ότι το φιλμ «Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ», του 1974, είναι ένα παράδειγμα γυναικείας ταινίας του Σκορσέζε.

Ερωτηθείς αν θα ήθελε να γράψει περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες, ο Σκορσέζε απάντησε: «Ξέρετε είμαι 76 χρόνων… δεν ξέρω τι θα συμβεί. Δεν ξέρω... Δεν έχω πλέον χρόνο».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …