Δολοφονία φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό: Ξεσπούν οι συγγενείς κατά του δράστη - «Θα έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει»

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό: Ξεσπούν οι συγγενείς κατά του δράστη - «Θα έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει»

Ένταση σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του 57χρονου φαρμακοποιού έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η έναρξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας για την πολύκροτη υπόθεση υπήρξε για άλλη μία φορά επεισοδιακή, καθώς οι συγγενείς τους αδικοχαμένου φαρμακοποιού λίγα λεπτά πριν ανέβει η έδρα άρχισαν να εξαπολύουν φραστική επίθεση εις βάρος του κατηγορουμένου, την ώρα που οδηγούνταν στην αίθουσα.

“Σκουλήκι, κάθαρμα, θα έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει”, ήταν μερικές από τις εκφράσεις της συζύγου και της κόρης του θύματος όταν αντίκρισαν τον 52χρονο κατασκευαστή και άλλοτε στενό οικογενειακό τους φίλο.

Τη σκυτάλη των καταθέσεων πήρε ο διορισμένος από την οικογένεια του θύματος ψυχίατρος Γιώργος Δημόπουλος, ο οποίος εξετάζοντας τον κατηγορούμενο είπε ότι είχε πλήρη καταλογισμό της πράξης του.

“Δεν είχε κανένα στοιχείο οριακής διαταραχής προσωπικότητας. Διαπίστωσα πλήρη καταλογισμό. Είναι πασιφανές ότι αντιλαμβανόταν 100% τις πράξεις του. Είχε πλήρη επαφή με την πραγματικότητα και συνέχισε κανονικά τη ζωή του”, ανέφερε ο μάρτυρας.

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη είχε ο διορισμένος από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου πραγματογνώμονας Ορέστης Γιωτάκος, ο οποίος υποστήριξε πως ο κατασκευαστής που έχει ομολογήσει την πράξη του παρουσίαζε σημάδια κατάθλιψης.

“Είχε έναν χρόνιο θυμό, τον οποίο κατέληξε να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο. Το σπουδαιότερο σύμπτωμα που είχε ο κατηγορούμενος ήταν μία συνεχής αίσθηση ότι απειλείται”, είπε ο μάρτυρας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο 52χρονος έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Στην κατάθεσή της η σύζυγος του κατηγορουμένου με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και εξιστόρησε την οικονομική αντιδικία που οδήγησε στη δολοφονία του φαρμακοποιού.

“Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει γίνει. Ο άνδρας μου ήταν ένα πρόβατο. Τα τελευταία χρόνια είχε καταρρεύσει”, είπε, τονίζοντας πως ο σύζυγός της είχε απομονωθεί, καθώς αισθανόταν τύψεις και ντροπή για τα χρέη που αδυνατούσε να πληρώσει.

“Προσπαθούσα να στηρίξω τον σύζυγό μου”, τόνισε, ενώ κατέθεσε πως δεν γνώριζε τίποτα αναφορικά με το όπλο του φόνου που είχε φροντίσει να προμηθευτεί ο 52χρονος κατασκευαστής.

“Δεν μου είχε δείξει ότι θα έφτανε σε αυτή την πράξη, ήταν ένας άνδρας τίμιος, που τον αγαπούσαν όλοι”, πρόσθεσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα, Τετάρτη, με την απολογία του κατηγορούμενου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …