«Το Χαμένο Κείμενο» στο Επιγραφικό Μουσείο

Χαμένο Κείμενο

Η εικαστικός Νίνα Παππά παρουσιάζει το έργο της με τίτλο «Το Χαμένο Κείμενο», μία διαδραστική βίντεο - περιήγηση (video walk) στο Επιγραφικό Μουσείο [Τοσίτσα 1, Αθήνα].

Το Χαμένο Κείμενο

Το έργο προτείνει στον θεατή μία πολυεπίπεδη διαδρομή στον χώρο των εκθεμάτων, μια σύνθετη οπτικοακουστική εμπειρία στον κόσμο της επιγραφικής, η οποία θα τον φέρει σε επαφή με τις εμπειρίες και τα βιώματα των επιγραφικών επιστημόνων.

Στο επίκεντρο του video walk βρίσκονται οι επιγραφές και οι μελετητές τους.

Χαμένο Κείμενο

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιγραφικοί υποδέχονται το κοινό στον χώρο τους και αποκαλύπτουν σημειώσεις, χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, διαφάνειες και έκτυπα για να περιγράψουν τους ιδιαίτερους τρόπους της έρευνάς τους. Αφηγούνται ιστορίες για τις χρονοβόρες και αγωνιώδεις προσπάθειές τους να αποκρυπτογραφήσουν τα φθαρμένα κείμενα και να συναρμολογήσουν τις τεμαχισμένες επιγραφές.

Χαμένο Κείμενο

Το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου μιλά επίσης για τις επιγραφές, περιγράφει την καθημερινότητά του και ξεναγεί τους επισκέπτες σε χώρους κλειστούς για το κοινό.

Χαμένο Κείμενο

Το έργο έχει ως αφετηρία την πρακτική των site-specific εικαστικών παρεμβάσεων, την παράδοση του ντοκιμαντέρ και την αισθητηριακή δυναμική των τεχνικών της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Είναι η πρώτη φορά που ένα ανάλογο έργο πραγματοποιείται σε ελληνικό Μουσείο.

Συντελεστές: Βίντεο: Νίνα Παππά, μοντάζ: Γιώργος Κραββαρίτης, επιστημονικοί συνεργάτες: Άγγελος Π. Ματθαίου, Αθανάσιος Θέμος, Έλενα Ζαββού, Ειρήνη Χωρέμη.

Ημέρες επίσκεψης: καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις 08:30 – 15:30

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (μέχρι 31/10) , 2 ευρώ (από 1/11 μέχρι 31/3)

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …