Σταϊκούρας: Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για το Κοινωνικό Μέρισμα, τα ενοίκια στο 30% των e-συναλλαγών, μέσα και οι επαγγελματίες

Σταϊκούρας: Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για το Κοινωνικό Μέρισμα, τα ενοίκια στο 30% των e-συναλλαγών, μέσα και οι επαγγελματίες

Στο 9% ο φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ . Δεν αλλάζει το αφορολόγητο ενώ και για τους επαγγελματίες γίνεται υποχρεωτικό το 30% του εισοδήματος με e-συναλλαγές. Τι αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας για το Κοινωνικό Μέρισμα

Ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα σημείωσε ότι αν προκύψει 1 δισ ευρω υπερπλεόνασμα σύμφωνα κάτι που θα φανεί στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα κρίνει και θα αποφασίσει αν θα δοθεί. «Θέλουμε να υπάρχει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αν προκύψει υπερπλεόνασμα θα δούμε τι θα κάνουμε». Ο κ. Σταικούρας απέφυγε να δεσμευτεί αν θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα και τόνισε ότι δεν θέλει να αναφερθεί στο θέμα αν δεν ξέρει καν το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον προϋπολογισμό. Επίσης συμπλήρωσε ότι αν θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα αυτό θα είναι μόνο για φέτος.

Όπως επίσης αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ οι νέοι φορολογικοί συντελεστές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη Δευτέρα. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι με τους νέους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος, για όσους έχουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ο φόρος πέφτει στο 9% από 22% και όσοι έχουν έως 20 χιλιάδες ευρώ θα πληρώσουν 22% φόρο, θα φορολογηθούν ακριβώς με τον ίδιο φορολογικό συντελεστή που ίσχυε μέχρι στιγμής.

Κατά μία ποσοστιαία μονάδα πέφτει η φορολογία και για τα υπόλοιπα εισοδήματα και διαμορφώνεται στο 28% για εισοδήματα έως 30.000, στο 36% για εισοδήματα έως 40.000 και στο 44% για εισοδήματα από 40.000 και πάνω.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό ότι θα ισχύσει το ποσοστό του 30% που είχε ανακοινωθεί για το χτίσιμο του αφορολόγητου αλλά και το πέναλτι του 22% για το ποσό που δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος. Παράλληλα εντάσσονται και τα ενοίκια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα μετρούν πλέον στο 30% για την έκπτωση φόρου

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε κίνητρα για δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στον εργαζόμενο και στην επιχείρηση όπως κάρτες μεταφοράς με τα ΜΜΕ, εταιρικά αυτοκίνητα και άλλα, ενώ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά αρκέστηκε να προαναγγείλει την επιδότηση αγοράς στα ηλεκτρικα εταιρικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επίσης την μείωση της φορολογίας των αγροτικών συνεταιρισμών στο 10%. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το επίδομα γέννας και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα κατατεθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο και θα εισαχθούν προς νομοθέτηση σε άλλο σχέδιο νόμου.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε γνωστό ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν το αυτοκίνητο, όπως τέλη κυκλοφορίας και ένα είδους νέας απόσυρσης θα νομοθετηθούν το 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι από το 2020 για δαπάνες επισκευής ή ανακαίνισης, οι φορολογούμενοι θα κερδίζουν έκπτωση φόρου σε ποσοστό 40%, σε όσες αφορούν σε παροχή υπηρεσιών και όχι σε προμήθεια υλικών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …