Λίβερπουλ προς FIFA και Κατάρ: Θα μείνουμε σε άλλο ξενοδοχείο – Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Λίβερπουλ προς FIFA και Κατάρ: Θα μείνουμε σε άλλο ξενοδοχείο – Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Λίβερπουλ απέρριψε ξενοδοχείο στο Κατάρ όταν διαπίστωσαν ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιο το δημοσίευμα που το προκάλεσε – πώς ενημέρωσε η ομάδα τη FIFA και το Κατάρ.

Η αποστολή της Λίβερπουλ απέρριψε τη διαμονή σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ντόχα του Κατάρ, καθώς διαπίστωσαν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η αγγλική ομάδα πρόκειται να βρεθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής το Δεκέμβριο για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς έχει κερδίσει το Champions League.

Το 2018, δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι οι μετανάστες εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δούλευαν πέραν του ωραρίου τους και με μισθούς κάτω του μέσου όρου. Οι υπάλληλοι φύλαξης εργάζονταν σε 12ώρες βάρδιες και σε θερμοκρασίες που έφταναν στους 45 βαθμούς, κερδίζοντας λιγότερα από 10 ευρώ τη μέρα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Athletic” ανέφερε ότι η Λίβερπουλ «ενημέρωσε τη FIFA και τις Αρχές του Κατάρ για την απόφαση να διαμείνουν σε ξενοδοχείο» σε άλλη περιοχή. Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι η Λίβερπουλ θα βρει μόνη της ξενοδοχείο βάζει το Κατάρ σε δύσκολη θέση, αφού η στάση αυτή έρχεται να ενισχύσει τις κατηγορίες περί εκμετάλλευσης εργατών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …