Ποινικοποίηση και αναστολή των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών

αναστολή

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις (στάση εργασίας στις 5/11 και απεργίες στις 7/11 και 12/11) που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με αίτημα την εφαρμογή της ΣΣΕ, με απόφαση του δικαστηρίου όπου είχαν προσφύγει οι διοικήσεις των ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κρίθηκαν παράνομες.

«Για άλλη μια φορά οι διοικήσεις με την ανοχή της κυβέρνησης «έσυραν» την ΠΟΣ και τους εργαζόμενους στα δικαστήρια την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να ματαιώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας.

Την “Κυριακή (!) επιδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που κρίνει παράνομες τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις» δηλώνει η Ομοσπονδία.

Όπως σημειώνει, στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της με τα εμπλεκόμενα σωματεία (της ΕΕΣΣΤΥ), αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεών της. Τονίζει, πάντως, ότι «η αγωνιστικότητά μας δεν πρόκειται να καμφθεί. Παραμένουμε πιστοί στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για ΣΣΕ και θα οργανώσουμε ξανά τις κινητοποιήσεις μας και με νέες αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε. Σωματεία και εργαζόμενοι είμαστε σε ετοιμότητα. Συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε, τόσο για υπογραφή ΣΣΕ, όσο και για όποια Νομοσχέδια κατατίθενται και καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …