Τμήμα εγκαταλειμμένου κτηρίου, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, στη συμβολή της οδού Αιόλου 38 και της πλατείας Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρ..

Αιόλου: Μερική κατάρρευση διατηρητέου κτηρίου

Τμήμα εγκαταλειμμένου κτηρίου, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, στη συμβολή της οδού Αιόλου 38 και της πλατείας Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Το συγκεκριμένο κτήριο έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης και ιστορικό οικοδόμημα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο σημείο έφθασαν η ΕΛΑΣ και η Δημοτική Αστυνομία, που απέκλεισαν για λόγους ασφαλείας την πρόσβαση προς τον χώρο, ενώ ζητήθηκε, για τους ίδιους λόγους, να κλείσουν τα παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή τοποθετήθηκε προσωρινή σήμανση και αποκλείστηκε η διέλευση των πεζών.

Με τη συνδρομή ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ, ελέγχθηκε ο χώρος, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την κατάρρευση.

Η υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων συγκάλεσε την Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων του άρθρου 7 του ΠΔ περί επικινδύνων οικοδομών και, μετά από αυτοψία, έκρινε το κτήριο επικίνδυνο κι αποφάσισε τη λήψη άμεσων μέτρων αποκλεισμού του περιβάλλοντος χώρου. Στο σημείο τοποθετήθηκε προσωρινή περίφραξη με ενισχυμένη αντιστήριξη, ενώ αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει φύλαξη του χώρου επί 24ώρου βάσεως.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς». Με αυτό το σχόλιο απάντησε η ΝΔ στην ομιλία …