Άλλος ένας εργάτης προστέθηκε στη μακρά λίστα των ατυχημάτων των τελευταίων μηνών, που φέρνει στην επιφάνεια τις άθλιες συνθήκες εργασίας, εντατικοποίησης και έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας κάτω..

ΛΑ.Ε: Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τα εργατικά ατυχήματα

λα

Άλλος ένας εργάτης προστέθηκε στη μακρά λίστα των ατυχημάτων των τελευταίων μηνών, που φέρνει στην επιφάνεια τις άθλιες συνθήκες εργασίας, εντατικοποίησης και έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι.

‘Ένας πενηνταπεντάχρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο χώρο της χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.

Ο εργάτης, ο οποίος ήταν από τους πλέον έμπειρους σύμφωνα με τους συναδέλφους του, σκοτώθηκε όταν κόπηκε το συρματόσχοινο της γερανογέφυρας και έφυγε στο κενό ο κάδος στον οποίο μεταφέρεται πυρωμένο υλικό τροφοδοσίας των ηλεκτροκαμίνων.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η έλλειψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών, για την οποία την κύρια ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Δημοκρατίας, είναι η βασική αιτία και γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη και απαιτεί τον πλήρη έλεγχο των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται.

Επίσης απαιτεί την ενίσχυση και δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας αλλά και τον περιορισμό της ασυδοσίας, κάτω από την οποία λειτουργεί σήμερα εκμεταλλευόμενη τους μνημονιακούς νόμους και την εργασιακή ανασφάλεια, μεγάλη μερίδα της εργοδοσίας.

Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι απλά δυστυχήματα, είναι εγκλήματα

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …