«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Standard & Poors στις ελληνικές τράπεζες

«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Standard & Poors στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και στην ελληνική οικονομία. Στην πιστοληπτική αναβάθμιση της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha Bank από Β- σε Β προχώρησε την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης ενώ αναθεωρεί θετικά και τις προοπτικές της αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι η τρέχουσα ανάκαμψη στο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα ενισχύεται, κάτι επιδρά θετικά στο χρηματοπιστωτικό προφίλ των Ελληνικών τραπεζών.

«Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει ανάπτυξη περίπου 2,5% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ως το 2022, σημαντικά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα δυναμώνει και οι καλές εξαγωγικές επιδόσεις θα συνεχίζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά η S&P στην ανάλυσή της.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …