Ρύθμιση για μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στόχος της ρύθμισης είναι να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις στις οποίες ..

Τροπολογία στην Βουλή για να μειωθούν τα φέσια του Δημοσίου στους ιδιώτες

photo: Eurokinissi

Ρύθμιση για μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στόχος της ρύθμισης είναι να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις στις οποίες οι ιδιώτες δεν διαθέτουν ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έκδοση εντολής εξόφλησής τους από τους φορείς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι φορείς της γενικής κυβέρνησης που έχουν οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε δημόσια κατάθεση των οφειλών αυτών, υπό μορφή γραμματίου παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για να εισπράξουν τα λεφτά τους οι ιδιώτες θα πρέπει προσκομίσουν ασφαλιστική ή/και φορολογική ενημερότητα.

Πενταετής προθεσμία για προσκόμιση ενημερότητας

Με τη δημόσια κατάθεση επέρχεται απόσβεση της υφιστάμενης ενοχής του φορέα γενικής κυβέρνησης έναντι του δικαιούχου και δεν παρέχεται δυνατότητα ανάκλησης αυτής, με την επιφύλαξη των οριζόμενων παρακάτω.

«Εφόσον εντός πενταετίας από τη σύσταση της παρακαταθήκης, δεν διενεργηθεί είσπραξη του ποσού, ούτε κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποδεικτικό φορολογικής ή / και ασφαλιστικής ενημερότητας κατά περίπτωση, η χρηματική απαίτηση από την παρακαταθήκη παραγράφεται υπέρ του καταθέτη φορέα και το σχετικό ποσό, μετά την αφαίρεση της αμοιβής του Ταμείου Παρακαταφειθηκών και Δανείων, επιστρέφεται σε αυτόν, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Τυχόν αξιώσεις του δικαιούχου εγείρονται εφεξής κατά του φορέα», σημειώνεται στην τροπολογία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …