Η παραγωγή στη Μονάδα 5 των 1.000 μεγαβάτ του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι, στην γειτονική Βουλγαρία, μειώθηκε στο 50% μετά από βλάβη που σημειώθηκε στον κύριο αγωγό κυκλοφορίας του αντιδραστή..

Βουλγαρία: Βλάβη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι

Βουλγαρία: Βλάβη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι

Η παραγωγή στη Μονάδα 5 των 1.000 μεγαβάτ του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι, στην γειτονική Βουλγαρία, μειώθηκε στο 50% μετά από βλάβη που σημειώθηκε στον κύριο αγωγό κυκλοφορίας του αντιδραστήρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί τοπική ώρα, με τις αρχές να είναι σε επιφυλακή, ενώ διεξάγονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ραδιενεργού μόλυνσης.

Η πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη ενώ ο δεύτερος αντιδραστήρας παραγωγής 1,000 MW λειτουργεί με πλήρη ισχύ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το ΑΕΠ προκαλεί η ενεργειακή κρίση

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) εισηγούνται ως λύση …