O γαλλικός αυταρχικός, μέχρι βαρβαρότητας, καπιταλισμός αλά Macron εν δράσει ενάντια στο πιο ανθεκτικό και μακρόχρονο, στο πιο πρωτοποριακό, χωρίς ταμπέλες και πιο αιματηρό από διαδηλωτές αλλά και με ..

Παρίσι: Δακρυγόνα και δεκάδες συλλήψεις στην «επέτειο» των Κίτρινων Γιλέκων

δακρυγόνα

O γαλλικός αυταρχικός, μέχρι βαρβαρότητας, καπιταλισμός αλά Macron εν δράσει ενάντια στο πιο ανθεκτικό και μακρόχρονο, στο πιο πρωτοποριακό, χωρίς ταμπέλες και πιο αιματηρό από διαδηλωτές αλλά και με αρκετές νίκες, κίνημα των τελευταίων δεκαετιών.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν βόρεια της πρωτεύουσας φορώντας κίτρινα γιλέκα με τις δυνάμεις καταστολής να καλούν τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Πολλές χιλιάδες ήταν και οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν σε πάνω από 300 πόλεις και σημεία σε όλη την Γαλλία.

Με χημικά απάντησε η αστυνομία του Παρισιού στους διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων, οι οποίοι πλημμύρισαν το Σάββατο τους δρόμους του Παρισιού για την πρώτη επέτειο του Κινήματος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Σπούτνικ. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις ενώ επικρατεί ένταση σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

#SputnikVidéo | Un homme au visage à moitié caché, une pelle à la main, pose devant les caméras là où de nombreux pavés ont été retirés pour être utilisés lors de l’#acte53 des #Giletsjaunes à #Paris
En savoir plus: https://t.co/NtwQ6gNS4e#Acte53 #ActeLIII #GJ #16novembre pic.twitter.com/kaAIWSLlxu

— Sputnik France (@sputnik_fr) November 16, 2019

Anniversaire des Gilets Jaunes: l'acte 53 se poursuit à Paris

Anniversaire des #Giletsjaunes: l'acte 53 se poursuit à Paris.En savoir plus: https://sptnkne.ws/AxcV

Gepostet von Sputnik France am Samstag, 16. November 2019

Αργότερα, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών στην Place d’Italie, μια πλατεία στα νότια της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 συλλήψεις!!!

Η Γαλλία και ειδικότερα το Παρίσι έχει κατακλυστεί από τις διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων εδώ κι ένα περίπου χρόνο, από τις 18 Νοεμβρίου.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν αρχικά για τις αυξήσεις φόρων στα καύσιμα, εξελίχθηκαν όμως σε ένα κίνημα που επέστρεφε στους δρόμους κάθε Σάββατο, απαιτώντας, μεταξύ πολλών άλλων, λιγότερους φόρους, καλύτερους μισθούς και την παραίτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι συγκεντρώσεις πολλές φορές κατέληγαν σε σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία. Η αστυνομία έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει βία, γκλομπς, βομβίδες και δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών και από τις συγκρούσεις πολλοί διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί ή έχουν μείνει σακάτηδες, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται στις φυλακές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …