Από πηγές της ΕΛΑΣ έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν 28 άτομα και προσήχθησαν άλλα 41 κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου. Δεν αποκλείεται όμως κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψε..

Πολυτεχνείο: 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές μετά την πορεία

Πολυτεχνείο: 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές μετά την πορεία

Από πηγές της ΕΛΑΣ έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν 28 άτομα και προσήχθησαν άλλα 41 κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου. Δεν αποκλείεται όμως κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε, στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία πραγματοποίησε 28 συλλήψεις, ενώ προχώρησε συνολικά σε 41 προσαγωγές, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως σημειώνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, "οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων".

Παράλληλα, σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια. Ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.

συλληψεις εξαρχεια πολυτεχνειο πορεια

Οι συλληφθέντες και προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην κρατική ασφάλεια όπου και εξετάζονται.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …