Με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που θα αντιμετωπίσουν τους μετανάστες από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνησή τους, τον Ιανουάριο του 2021, θα αντιμετωπίσουν τους πολίτες της Ε.Ε., δ..

Μετανάστες από τρίτες χώρες οι Ευρωπαίοι μετά το Brexit

Με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που θα αντιμετωπίσουν τους μετανάστες από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνησή τους, τον Ιανουάριο του 2021, θα αντιμετωπίσουν τους πολίτες της Ε.Ε., δηλώνουν οι Βρετανοί Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ανακοινώνοντας λεπτομέρειες για τη μεταναστευτική πολιτική τους, μετά το Brexit, οι Συντηρητικοί ανέφεραν ότι οι πολίτες της Ε.Ε. θα πρέπει να περιμένουν τυπικά μια πενταετία πριν να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληρωμές κοινωνικών παροχών, ενώ θα πρέπει να πληρώνουν κάποια πρόσθετη οικονομική χρέωση για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

«Καθώς βγαίνουμε από την Ε.Ε. θα έχουμε μία νέα ευκαιρία για δικαιοσύνη, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι όλοι αυτοί που έρχονται εδώ έχουν μία ισότιμη μεταχείριση. Θα κάνουμε το μεταναστευτικό μας σύστημα ισότιμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζόνσον.

Δημοσκοπήσεις

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες δημοσκοπήσεις το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον προηγείται του Εργατικού Κόμματος κατά 10 έως 17 ποσοστιαίες μονάδες.

Δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι η υποστήριξη προς το Συντηρητικό Κόμμα φθάνει το 45%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2017, σε σύγκριση με το Εργατικό Κόμμα που βρίσκεται στο 28%, αμετάβλητο. Η δημοσκόπηση δίνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 15% και στο Κόμμα Brexit 4%.

Δημοσκόπηση για το SavantaComRes δίνει στο Συντηρητικό Κόμμα 41% και στο Εργατικό Κόμμα 33%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Opinium Research, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του Εργατικού Κόμματος.
Δημοσκόπηση της Mail on Sunday δίνει στους Συντηρητικούς προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στο Εργατικό Κόμμα.

Παρά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι το θέμα του Brexit, που έχει διχάσει τα μεγάλα κόμματα και τους ψηφοφόρους τους, μπορεί να ανατρέψει τις συμβατικές εκτιμήσεις.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …