Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2019 από την πιο δραματική και ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιδημία ιλαράς, που έχει ξεσπάσει ποτέ παγκοσμίως. Αυτή σαρώνει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κο..

Λ.Δ. Κονγκό: 5.000 νεκροί από την ιλαρά μέσα στο 2019

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2019 από την πιο δραματική και ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιδημία ιλαράς, που έχει ξεσπάσει ποτέ παγκοσμίως. Αυτή σαρώνει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχοντας εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας, στην οποία περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τις αρχές του έτους.

Η ιλαρά έχει σκοτώσει στη χώρα δύο φορές περισσότερους ανθρώπους από όσους ο ιός Έμπολα τους τελευταίους 15 μήνες. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκίνησε ένα έκτακτο πρόγραμμα εμβολιασμού τον Σεπτέμβριο, με στόχο να καλύψει περισσότερα από 800.000 παιδιά.

Ωστόσο οι κακής κατάστασης υποδομές, οι επιθέσεις σε κέντρα υγείας και οι δυσκολίες πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν σταθεί εμπόδια στην προσπάθεια, με αποτέλεσμα η επιδημία να εξαπλώνεται ταχύτατα. Σε μεγάλο βαθμό τα θύματα είναι βρέφη.

Να σημειωθεί ότι παγκοσμίως υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 110.000 άνθρωποι από ιλαρά. Σε αρκετές χώρες ο εμβολιασμός έχει καταστεί υποχρεωτικός τα τελευταία χρόνια, καθώς διάφορες θεωρίας συνωμοσίας, που εξαπλώθηκαν μέσω του Διαδικτύου, γιγάντωσαν το αντιεμβολιστικό κίνημα ανά τον πλανήτη.

Πηγή: BBC


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …