Ένα φιλόδοξο σχέδιο είναι στα συρτάρια του Μεγάρου Μαξίμου και αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθεί στο μικροσκόπιο συσκέψεων επιτελών συνεργατών του πρωθυπουργού. Το σχέδιο αφορά στη μετακόμιση κο..

Κυβέρνηση υπό μετακόμιση – Σχέδιο για αποκέντρωση υπουργείων

Κυβέρνηση υπό μετακόμιση – Σχέδιο για αποκέντρωση υπουργείων

Ένα φιλόδοξο σχέδιο είναι στα συρτάρια του Μεγάρου Μαξίμου και αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθεί στο μικροσκόπιο συσκέψεων επιτελών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Το σχέδιο αφορά στη μετακόμιση κομβικών υπουργείων σε άλλες εγκαταστάσεις εκτός του κέντρου της Αθήνας, στα πρότυπα της αντίστοιχης μεταφοράς του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι πριν από μερικά χρόνια.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που εξαγγέλλεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», για λόγους λειτουργικότητας και εξόδων, το θέμα θα ξανατεθεί στο τραπέζι.

Σήμερα, εκτός του αστικού κέντρου της πρωτεύουσας βρίσκεται, πέραν του υπουργείου Παιδείας, και το χαρτοφυλάκιο της Ναυτιλίας και της Νησιωτικής Πολιτικής, η έδρα του οποίου είναι στον Πειραιά.

Περίοπτη θέση στη λίστα για μετακόμιση έχουν υπουργεία όπως το Οικονομικών, το Εσωτερικών, το Υγείας, το Ανάπτυξης, το Εργασίας αλλά και το Υποδομών.

Σε δεύτερο επίπεδο, σκέψεις υπάρχουν και για το Πολιτισμού και το Τουρισμού.

Στον αντίποδα, αδύνατη για επιχειρησιακούς λόγους θεωρείται η αλλαγή έδρας των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, όπως και το υπουργείο Ενέργειας στη Μεσογείων και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Καλλιθέα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …