Ο ΕΦΚΑ αρνήθηκε σε συνταξιούχο: α)Να ακυρώσει το ενημερωτικό σημείωμα με τα ποσοστά αναπλήρωσης που κρίθηκαν αντισυνταγματικά! β)Να εκδώσει νέα συνταξιοδοτική απόφαση μετά τον επανυπολογισμό της! Μ..

ΕΦΚΑ: Επιμένει στα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου(!), ενώ κρίθηκαν αντισυνταγματικά

αναδρομικά

Ο ΕΦΚΑ αρνήθηκε σε συνταξιούχο:

α)Να ακυρώσει το ενημερωτικό σημείωμα με τα ποσοστά αναπλήρωσης που κρίθηκαν αντισυνταγματικά!

β)Να εκδώσει νέα συνταξιοδοτική απόφαση μετά τον επανυπολογισμό της!

Με έγγραφο-απάντησή του το ΙΑ’ Υποκ/μα Ηλιούπολης του ΕΦΚΑ αρνείται σε συνταξιούχο να ακυρώσει το Ενημερωτικό Σημείωμα με επανυπολογισμένη τη σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2019, μετά την έκδοση της υπ’αριθ. 1891/2019 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα προηγούμενα ποσοστά αναπλήρωσης!!

Σημειώνουμε ότι ο ΕΦΚΑ ανήρτησε το Ενημερωτικό Σημείωμα την 1-10-2019 ενώ το ΣτΕ εξέδωσε τις αποφάσεις του στις 4-10-2019 (περίληψη) και δέκα μέρες αργότερα σε πλήρη κείμενα.

Επίσης, ο ΕΦΚΑ, επικαλούμενος διάφορα επιχειρήματα, αρνείται στον συνταξιούχο την έκδοση νέας συνταξιοδοτικής απόφασης υπό μορφή εκτελεστής διοικητικής πράξης, όπως δέχονται τα Δικαστήρια και η θεωρία του Διοικητικού Δικαίου προκειμένου ο συνταξιούχος (ή οι κληρονόμοι του) να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των αρμοδίων Υπηρεσιών και Δικαστηρίων.

Ουσιαστικά ο ΕΦΚΑ αρνείται να ακυρώσει τα λανθασμένα Ενημερωτικά Σημειώματα, να επανυπολογίσει τις συντάξεις με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και να εκδώσει νέα συνταξιοδοτική πράξη ή απόφαση ή Ενημερωτικό Σημείωμα, ισχυριζόμενος ότι δεν υποχρεούται προς τούτο.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μενδώνη: Δεκτή και θεμιτή η κριτική, όχι όμως η τοξική λασπομαχία

«Η πολιτική κριτική είναι δεκτή και θεμιτή για το έργο και τις αποφάσεις μου στο …