Η Γερουσία της Βολιβίας ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για τη διοργάνωση νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών προκειμένου να τερματιστεί η αστάθεια στη χώρα μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες που κα..

Βολιβία: Εκλογές χωρίς τον Μοράλες αποφάσισε η Γερουσία

Η Γερουσία της Βολιβίας ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για τη διοργάνωση νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών προκειμένου να τερματιστεί η αστάθεια στη χώρα μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες που κατηγορήθηκε για νοθεία στις προηγούμενες εκλογές, της 20ής Οκτωβρίου.

Με το νομοσχέδιο ακυρώνεται η νίκη του Μοράλες και απαγορεύεται επίσης στον πρώην πρόεδρο ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στο Μεξικό, να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από την Κάτω Βουλή και να επικυρωθεί στη συνέχεια από τη μεταβατική πρόεδρο Τζανίν Άνιες.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου - Περιορισμένη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επακόλουθες αρνητικές …