Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Γιώργος Λάνθιμος έστρεψε το βλέμμα του μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής του στην Cruise 2020 του Gucci για τις ανάγκες του look book της κολεξιόν. Τώρα, καινούρ..

Έκδοση τέχνης δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Γιώργος Λάνθιμος έστρεψε το βλέμμα του μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής του στην Cruise 2020 του Gucci για τις ανάγκες του look book της κολεξιόν. Τώρα, καινούργιες φωτογραφίες από τον σκηνοθέτη των ταινιών «Ο Αστακός» και «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» συγκροτούν ένα καινούργιο βιβλίο τέχνης για τον ιταλικό Οίκο μόδας, με τίτλο «Ωοτοκία».

Φωτογραφημένα στην Αίθουσα «Λήδα» της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη, τα μοντέλα ποζάρουν ανάμεσα σε ρωμαϊκά και αρχαία ελληνικά γλυπτά. Ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες, με τα πρόσωπα καλυμμένα με άσπρη πούδρα, μιμούνται τα αγάλματα, νεότερα πρόσωπα εμφανίζονται φορώντας τις πολύχρωμες και εκλεκτικές δημιουργίες του Οίκου.

«Το να έχεις τους ηθοποιούς και τα μοντέλα να επικοινωνούν με το περιβάλλον, αντιπαραθέτοντάς τους με αυτά τα πανάρχαια αγάλματα και με τους ηλικίας αιώνων τοίχους, ήταν ιδιαίτερα αναζωογονητικό» εξήγησε, μιλώντας στο Dazed, ο Γιώργος Λάνθιμος. «Αυτή η διαδικασία έμοιαζε να είναι, ταυτόχρονα, μια πρόβα για ένα μελλοντικό θεατρικό έργο και οι απαρχές της δημιουργίας μιας τελετουργίας την οποία τα πρόσωπα στις φωτογραφίες θα εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν, τα χρόνια που έρχονται» πρόσθεσε.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε, διευθυντής δημιουργικού στον ιταλικό Οίκο, εμπνεύστηκε από ένα συγκεκριμένο άγαλμα στον κήπο της βίλας, το «Η Λήδα και ο Κύκνος» -ρωμαϊκό αντίγραφο ελληνικού αγάλματος του 4ου αιώνα, για να εξερευνήσει, μεταξύ πολλών άλλων, τη σημασία του αντίγραφου.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το Περιστέρι θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

To πρόγραμμα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη αναλυτικά Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις …