Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με τη χρήση ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 είν..

Πομπέο: «Ανησυχητική» η δοκιμή των ρωσικών S-400 από την Τουρκία

Πομπέο: «Ανησυχητική» η δοκιμή των ρωσικών S-400 από την Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με τη χρήση ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 είναι «ανησυχητικές».

«Είναι ανησυχητικό», απάντησε ο Πομπέο όταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε πολεμικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, για να δοκιμάσει τα ραντάρ του αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Οι ενέργειες της Τουρκίας έγιναν, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ουάσινγκτον να μην τα ενεργοποιήσει, γιατί διαφορετικά θα υποστεί κυρώσεις.

«Εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε να μιλάμε στους Τούρκους σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια διέξοδος. Δεν θέλω να προτρέξω για τί μπορεί να κάνει ή όχι ο πρόεδρος. Αλλά οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές στην τουρκική κυβέρνηση ότι η Ουάσινγκτον θέλει να δει την Άγκυρα να εγκαταλείπει την πλήρη λειτουργία του συστήματος S-400», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …