Των επιλογών του για τις θέσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία υπεραμύνεται το υπουργείο Υγείας, μετά την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε. Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι ο..

Υπ. Υγείας-πηγές: Με διοικητική εμπειρία οι περισσότεροι νέοι διοικητές νοσοκομείων

Των επιλογών του για τις θέσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία υπεραμύνεται το υπουργείο Υγείας, μετά την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε.

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι ο προαπαιτούμενος τίτλος σπουδών για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών είναι πτυχίο και πως από τους επιλεγέντες, πέρα από πτυχίο, το 72% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή/και διδακτορικού.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως το 60% των νέων διοικητών κι αναπληρωτών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη διοίκηση, τα οικονομικά ή την πληροφορική, πεδία στα οποία δίδεται έμφαση και από την προκήρυξη των θέσεων. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 70% στην 1η ΥΠΕ (Αττική) και το 80% στην 3η ΥΠΕ (Μακεδονία).

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως σχεδόν όλοι οι επιλεγέντες διοικητές έχουν διοικητική εμπειρία. Ενδεικτικά, στην 1η ΥΠΕ όπου συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο, Γεννηματά, Άγιος Σάββας κ.ά.), περισσότερο από το 85% των επιλεχθέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών έχει εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων ή γενικότερα υγειονομικών οργανισμών.

Συμβόλαιο αποδοτικότητας

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας σημειώνουν πως οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων θα κληθούν να υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, με συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους:

Α. Οικονομικό-διαχειριστικοί στόχοι

  • Μείωση αξίας ληξιπρόθεσμων
  • Μείωση κόστους προμηθειών, ενέργειας, κόστους συντήρησης
  • Παρακολούθηση και μείωση δεικτών κόστους (Φάρμακο, υγειονομικό υλικό, υλικά εργαστηρίων-αντιδραστήρια, ορθοπεδικό υλικό)
  • Σωστή λειτουργία των Λογιστηρίων

Β. Ποιοτικοί στόχοι

  • Μείωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων
  • Μείωση χρήσης αντιβιοτικών
  • Μείωση των χρόνων αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
  • Μέτρηση και βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης ασθενών και εργαζομένων

Γ. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

  • Αύξηση του βαθμού αξιοποίησης ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ασθενή - Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων ασθενών
  • Ενίσχυση υποδομών δικτύων και εξοπλισμού πληροφορικής στα Νοσοκομεία.

Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εμπαιγμός και παρεμπόδιση στο έργο των γιατρών του Δ. Κουφοντίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ | Γουιλιαμ Φειθφουλ 05.03.2021, 21:25 Στις δύσκολες ώρες που περνά ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη …