ΤτΕ: Αύξηση καταθέσεων, μείωση των δανείων τον Οκτώβριο

Στα 114,7 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Οκτωβρίου, καταγράφοντας αύξηση κατά 457 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των καταθέσεων νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε 6,5% από 6,0% τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, αύξηση κατά 643 εκατ. ευρώ στα 139,7 δισ. ευρώ παρουσίασαν τον Οκτώβριο του 2019, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 622 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,4% από 5,7% τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, αύξηση κατά 186 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Οκτώβριο του 2019, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 723 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,1% από 4,1% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 272 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 467 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 458 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 256 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στο σκέλος των χορηγήσεων τον Οκτώβριο o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε -0,2% από -0,5% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 431 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 92 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …