Εργατικά Σωματεία από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν σήμερα, στις 10.30 π.μ., συλλαλητήριο στα Προπύλαια, για το ασφαλιστικό. Ανάλογη συγκέντρωση έχει προγ..

Στους δρόμους σήμερα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι για ΣΣΕ, ασφαλιστικό

δρόμους

Εργατικά Σωματεία από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν σήμερα, στις 10.30 π.μ., συλλαλητήριο στα Προπύλαια, για το ασφαλιστικό. Ανάλογη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στον Άγιο Νικόλαο, στο Αγρίνιο, στον Βόλο, στα Ιωάννινα, στη Ζάκυνθο, στην Ηγουμενίτσα, στο Ηράκλειο, στην Καστοριά, στο Ναύπλιο, στη Ρόδο, στις Σέρρες, στα Χανιά κ.λπ.

Αίτημα να καταργηθούν όλοι οι αντασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων και τα τρία μνημόνια των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση δηλώνουν πως αντιμάχονται στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση (ιδιωτικοποίηση επικουρικής κτλ.) και διεκδικούν λύσεις για όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων που απορρέουν από τις θανατηφόρες πολιτικές που τσάκισαν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μάχονται για αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση και ενάντια στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Λένε όχι την ιδιωτικοποίηση της μέσω επαγγελματικών ταμείων, ζητούν την κατάργηση των αντασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των Συντάξεων και να μην υπάρξουν αυξήσεις εισφορών. Μάχονται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες.Παράλληλα, στέκονται αλληλέγγυοι στη αιτήματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Λίγο αργότερα, στις 12, στην πλατεία Κοραή, Πρωτοβάθμια Σωματεία πραγματοποιούν εργατική διαδήλωση με διεκδικήσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις σε μισθούς.

Όπως δηλώνουν, ενώνονται στη μάχη ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα», στην πάλη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και ενάντια στην ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Αντιμάχονται την αδήλωτη εργασία, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας, την εργασιακή επισφάλεια. Παλεύουν και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής …