Την απόφασή του να παραιτηθεί τον Ιανουάριο ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος φέρεται να παρενέβη στην έρευνα για τη δολο..

Μάλτα-δολοφονία Γκαλιζία: Ανακοίνωσε ότι παραιτείται τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός

Την απόφασή του να παραιτηθεί τον Ιανουάριο ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος φέρεται να παρενέβη στην έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία και δεχόταν ισχυρές πιέσεις να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του.

Στο διάγγελμά του ο Μούσκατ δεν αναφέρθηκε στη δολοφονία της δημοσιογράφου, αλλά είπε ότι θα παραιτηθεί «καθώς αυτό είναι που πρέπει να κάνει».

Νωρίτερα σήμερα, μεσούσης της κρίσης σε σχέση με την έρευνα για τη δολοφονία της Καρουάνα, ο Μουσκάτ έλαβε την υποστήριξη βουλευτών και υπουργών του κόμματός του, του Εργατικού Κόμματος, για να παραμείνει στη θέση του έως τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν αποχωρεί άμεσα και ανακοίνωσε διαδικασία για την αντικατάστασή του που θα αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ. Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια Απριλίου 2024

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη …