Με κεντρικό αίτημα «Όχι στις απολύσεις», η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας προχωρά σε στάση εργασίας και πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας σήμερα, Δευτέ..

Εργαζόμενοι Αποκεντρωμένων Διοικήσεων: Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα

αποκεντρωμένων

Με κεντρικό αίτημα «Όχι στις απολύσεις», η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας προχωρά σε στάση εργασίας και πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η ΟΣΕΑΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Ομοσπονδία προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, για να διευκολυνθεί η προσέλευση στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας στις 12 μ., (Σταδίου 29, πλατεία Κλαυθμώνος), μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των συμβασιούχων συναδέλφων στις Δασικές Υπηρεσίες και με τα συντονιστικά των συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα, των δασεργατών, δασοπόνων, δασολόγων, ειδικών δασοπροστασίας και διοικητικών, που εργάζονται στις Δασικές Υπηρεσίες των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από το καλοκαίρι του 2018, μέσω των “κοινωφελών” προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και ξεκίνησαν να απολύονται σταδιακά από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και των συναδέλφων που εργάζονται στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης όπως και στις Διευθύνσεις Υδάτων που έπονται το νέο έτος.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλα τα σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα και διεκδικούμε από την κυβέρνηση:

  • 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 συνάδελφων συμβασιούχων, των “κοινωφελών” προγραμμάτων πυροπροστασίας στις Δασικές Υπηρεσίες.
  • Προσλήψεις προσωπικού, σε όλες τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας για τους εργαζόμενους στην πυροπροστασία, χωρίς αποκλεισμούς σε νέες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.
  • Λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την άρση των νομικών περιορισμών και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.

Όχι στις απολύσεις, όχι στην ανακύκλωση της ζωής μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …