Νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές έγινε, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η διανομή των αντιγριπικών εμβολίων για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομεία και Κέ..

ΕΟΔΥ: Διανομή αντιγριπικών εμβολίων - Εμβολιασμός των επαγγελματιών Υγείας

Νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές έγινε, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η διανομή των αντιγριπικών εμβολίων για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, η διανομή 21.000 αντιγριπικών εμβολίων έγινε υπό τον συντονισμό του Οργανισμού και φέτος ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου.

Τα εμβόλια ήταν δωρεά των εταιρειών Βιανέξ, GlaxoSmithKline και Mylan προς τον ΕΟΔΥ.

Στην όλη διαδικασία συνεργάστηκαν οι δωρήτριες εταιρείες, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει στην άμεση προστασία των επαγγελματιών Υγείας, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας Υγείας προκειμένου να επιτευχθεί και η προστασία ευάλωτων ασθενών μέσα σε χώρους υπηρεσιών Υγείας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …