Θετική η έκθεση της Επιτροπής για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

«Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι θετική, βλέπουμε καλά σημάδια εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σε ό,τι αφορά τα σχέδια προυπολογισμών, ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε πως καμία χώρα δεν βρίσκεται εκτός στόχων.

Ο κ. Σεντένο ανέφερε ότι το σημερινό Eurogroup θα ασχοληθεί με πολλά θέματα, όπως τα προσχέδια προϋπολογισμών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, τα οποία, βάσει της αποτίμησης της Κομισιόν, δεν εμφανίζουν καμία σημαντική παρέκκλιση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. «Αυτά είναι καλά νέα για τη δημοσιονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνολικά, παρά την επιβράδυνση που βλέπουμε» τόνισε.

Το δρόμο για την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP), αναμένεται να ανοίξει το Eurogroup. Η εξέλιξη αυτή διαφάνηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του EuroWorking Group, το οποίο εισηγήθηκε την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

AMΠΕ - skai.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …