Ενέκρινε και η κυβέρνηση της Λιβύης τη συμφωνία με την Τουρκία

Το μνημόνιο κατανόησης με την Άγκυρα ενέκρινε αργά το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση της Λιβύης, μετά το τουρκικό κοινοβούλιο, παρά τις έντονες αντιδράσεις. Την έγκριση έδωσε το Προεδρικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυβέρνησης της Λιβύης του Φαγέζ αλ Σαράζ, την οποία στηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν κατατέθηκε στη Βουλή της Λιβύης, καθώς το σώμα αυτό ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που θέλει να αναλάβει την εξουσία σε όλη τη χώρα.

«Τέλος χρόνου» για τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, ο οποίος απελαύνεται, όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Δένδιας μέσω του ΣΚΑΪ. Ο επικεφαλής της λιβυκής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα θα κληθεί την Παρασκευή το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών και θα του δοθεί μικρή διορία προκειμένου να εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Κάλεσμα στην Ελλάδα «να συζητήσει με την Τουρκία» για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο απευθύνει στο μεταξύ ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και τον Παύλο Τσίμα, η οποία θα προβληθεί τα μεσάνυχτα.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …