Κένυα: Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από επίθεση φερόμενων ισλαμιστών μαχητών

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές επιτέθηκαν σε λεωφορείο που κινείτο προς τη βόρεια Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, τόνισαν η αστυνομία και μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Στέφεν Νγέτις, ο διοικητής της αστυνομίας της κομητείας Ουαζίρ, είπε στο Reuters πως το λεωφορείο δέχθηκε επίθεση στην περιοχή Κοτούλο. Δεν ανέφερε απολογισμό θυμάτων.

«Ομάδα ενόπλων ανδρών έστησε ενέδρα αυτό το βράδυ σε λεωφορείο που ταξίδευε προς τη βόρεια Κένυα…Υποπτευόμαστε ότι εμπλέκεται η αλ Σεμπάμπ», τόνισε, αναφερόμενος στην ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Σομαλίας.

Οι ισλαμιστές αντάρτες της Σεμπάμπ έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στην Κένυα πολλές φορές κατά το παρελθόν, μετά την αποστολή Κενυατών στρατιωτών στη Σομαλία για να πολεμήσουν τους αντάρτες.

Το τοπικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Citizen μετέδωσε πως οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσαρλς Ογουίνο είπε πως «ζωές πιστεύεται πως χάθηκαν», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Το λεωφορείο της Medina Bus Company ταξίδευε μεταξύ του Ουαζίρ και της Μαντέρα όταν δέχθηκε την επίθεση περίπου στις 17:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), τόνισε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Ισμαήλ Αντάν, κάτοικος της περιοχής, είπε πως οι δράστες διέταξαν τα θύματα να αποβιβαστούν από το λεωφορείο και τα πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …