Μία σημαντική διάκριση πέτυχε η Ελλάδα, όσον αφορά στον ρόλο και τη συνεισφορά της, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα δραστηριοποίησης της Unesco, στον τομέα του Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, στις 3 Δεκ..

Σημαντική διάκριση της Ελλάδας στην Unesco

Μία σημαντική διάκριση πέτυχε η Ελλάδα, όσον αφορά στον ρόλο και τη συνεισφορά της, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα δραστηριοποίησης της Unesco, στον τομέα του Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στις 3 Δεκεμβρίου η Ελλάδα εξελέγη, με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, στην Επιτροπή του Β' Πρωτοκόλλου της σύμβασης της Χάγης του 1954, που αφορά στην Προστασία των πολιτιστικών Αγαθών, σε περιπτώσεις ενόπλων συγκρούσεων. Εξελέγησαν έξι χώρες, οι οποίες συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Η θητεία της χώρας μας στην επιτροπή θα είναι τετραετής, από το 2019 έως το 2023.

Η άνετη αυτή εκλογή της Ελλάδας συνιστά μία σπουδαία επιτυχία της χώρας μας, που, ουσιαστικά, ισοδυναμεί με τη διεθνή αναγνώριση του έργου και της δραστηριότητάς της στον τομέα του Πολιτισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, το στρατιωτικό εγχειρίδιο Προστασίας Πολιτιστικών αγαθών, το οποίο εκδόθηκε από την Unesco τον Δεκέμβρη του 2016, θα εκδοθεί το 2020 στα ελληνικά, από το ΥΠΠΟΑ, για να καλυφθεί και αυτή η υποχρέωση της Ελλάδας.

Το εγχειρίδιο θα απευθύνεται προς όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης που εμπλέκονται με αυτό το ζήτημα, όπως στρατιωτικούς, αρχαιολόγους, μέλη ειρηνευτικών αποστολών, διπλωμάτες.

Επίσης, εντός του 2020, το ΥΠΠΟΑ θα προωθήσει στη Βουλή την κύρωση της εφαρμοστικής νομοθεσίας του κεφ. 4, του Β' Πρωτοκόλλου στη σύμβαση της Χάγης, που αφορά σε ποινικές διατάξεις επί σκόπιμης καταστροφής πολιτιστικών αγαθών. Έτσι, κλείνει άλλη μια υποχρέωση της Ελλάδας η οποία εκκρεμεί πλέον της τριετίας.

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σχοινάς:Το καλύτερο αντίδοτο στην ακροδεξιά είναι η καλή πολιτική που απαντάει στα προβλήματα του κόσμου

«Όσο παράγουμε καλή πολιτική, αποτελεσματική πολιτική, λύσεις στα προβλήματα των Ευρωπαίων, τόσο αποδυναμώνεται ο λόγος …