Πρώην πρωθυπουργός Σλοβακίας: «Έχω τεράστιο πρόβλημα. Φεύγω για νοσοκομείο»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο εγκατέλειψε σήμερα το ετήσιο συνέδριο του κόμματός του, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, του Smer, του οποίου παραμένει αρχηγός, για να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ των σλοβακικών μέσων ενημέρωσης.

«Έχω τεράστιο πρόβλημα με την αρτηριακή μου πίεση. Πηγαίνω σε ένα νοσοκομείο» φέρεται να είπε ο Φίκο στους δημοσιογράφους πριν φύγει από τον συνεδριακό χώρο Incheba στην Μπρατισλάβα, έγραψε η εφημερίδα Dennik N.

Την Πέμπτη εις βάρος του 55χρονου Φίκο, ο οποίος το 2016 υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ρατσισμό με αφορμή την υποστήριξή του προς έναν ακροδεξιό πρώην βουλευτή, ο οποίος έχασε την έδρα του εξαιτίας των σχολίων του για την μειονότητα των Ρομά της Σλοβακίας.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, η αστυνομία είπε ότι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Ο Φίκο διετέλεσε πρωθυπουργός για δέκα από τα 12 χρόνια που προηγήθηκαν της παραίτησής του το 2018 έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς που προκλήθηκαν από την δολοφονία ενός ρεπόρτερ-ερευνητή και της μνηστής του.

Οι Σλοβάκοι καλούνται στις κάλπες για τις γενικές εκλογές στις 29 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Smer παραμένει το δημοφιλέστερο κόμμα, αλλά το ποσοστό αποδοχής του μειώνεται καθώς κερδίζουν έδαφος τα αντισυστημικά και ακροδεξιά κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …